Ζωγραφική

Η ζωγραφική είναι ο βολβός εκείνος που όταν ανθίσει ομορφαίνει με την ποικιλία των λουλουδιών του αλλά και με το υπέροχο άρωμα που αναδύει.
Οι δημιουργικές ώρες του κάθε καλλιτέχνη είναι οι πιο χαλαρωτικές στην καθημερινότητα του, αποβάλλεται το στρες, ο νους ταξιδεύει και αρχίζει η μαγεία της δημιουργίας.

Η τέχνη γενικά, κρατούσε πάντα και εξακολουθεί να κρατά τα ηνία του πολιτισμού και τίποτα δεν την έκανε να λυγίσει αιώνες τώρα. Ο καλλιτέχνης είναι εκείνος που στήνει τους πυλώνες, όπου στηρίζεται ο πολιτισμός. Είναι η παραγωγική μηχανή που θα τροφοδοτήσει με πολλά και θαυμαστά έργα και θα ομορφύνει τον τόπο του, πλουτίζοντας παράλληλα την πολιτισμική κληρονομιά του.

TMHMATA

Τα τμήματα ζωγραφικής, χωρίζονται σε παιδικά, εφήβων και μεγαλύτερων ηλικιών. Είναι απογευματινά (εκτός Σαββάτου που γίνονται και πρωινά τμήματα) και η διάρκεια τους είναι 1.30 ώρα τη φορά, όσες φορές την εβδομάδα επιλέξει ο κάθε μαθητής. Διδάσκονται διάφορες τεχνικές, αναλύονται έργα και τρόποι δουλειάς διαφόρων ζωγράφων, διδάσκεται η εξέλιξη της ζωγραφικής άνα τους αιώνες, καθώς επίσης και ο σωστός χειρισμός των υλικών και η απόδοση αυτών. Οι μαθητές μας, μαθαίνουν την τεχνική της ακουαρέλλας, των λαδοπαστέλ, της ελαιογραφίας, της κριτιδογραφίας με τα ξηρά παστελ, την τεχνική του Βιτράιγ (ζωγραφική σε γυαλί), την τεχνική του χαρακτικού στο λινόλεουμ, την τεχνική της μαρμαρογραφίας και πολλά άλλα. Επίσης οι μικροί μας κυρίως, μαθητές φτιάχνουν και κατασκευές με πηλό, γύψο, χαρτί μακέτας κ.α.

ΕΚΘΕΣΕΙΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Επιπρόσθετα, οι μαθητές συμμετέχουν κάθε χρόνο στην ομαδική έκθεση ζωγραφικής που γίνεται αρχές Ιουνίου κάθε χρόνο στη Σχολή μας, με στόχο να φανεί η δουλειά των παιδιών στο ευρύ κοινό και να αναδειχθούν νέα ταλέντα.

Ακόμη όσοι μαθητές θέλουν, συμμετέχουν σε τοπικούς- Πανελλήνιους ή και Διεθνείς διαγωνισμούς σχεδίου, ζωγραφικής, καθώς και στον ετήσιο διαγωνισμό της Σχολής μας όπου η βράβευσή τους γίνεται σε ειδική τελετή απονομής.

Τα δίδακτρα είναι μηνιαία σε πολύ προσιτές τιμές.


Έργα των μαθητών του εργαστηρίου